Vertrekkers 2019: It giet oan!

April 2019

Wereldreis zeilen rond de wereld isis boot varen vertrekkers kinderen

De zon achterna

Na een valse start vorig jaar is de kogel nu door de kerk en zijn we van plan om onze droom alsnog waar te gaan maken. We gaan vertrekken en worden onderdeel van de vertrekkers 2019. Op 21 Juli gooien wij onze trossen los met een vaar wel borrel, omdat we WEL gaan varen!

Het hoge woord is eruit, we gaan op reis met onze Isis. Evengoed voelt het spannend, onzeker en geloven we het pas echt als we goed en wel onderweg zijn. Het afgelopen jaar hebben we tussen twee werelden geleefd en dat was niet altijd makkelijk, nu wij een keuze hebben gemaakt brengt dat veel rust. Iedere dag groeit ons vertrouwen maar ook een gezonde spanning voor het onbekende. Onze werkgevers zijn ingelicht en we tellen onze laatste werkende dagen met gemengde gevoelens af. Voor nu zijn we druk met de laatste voorbereidingen. We werken beide tot eind mei en hebben daarna nog 1,5 maand om de boot gereed te maken en onze huisraad naar een opslag te brengen (tips voor een betaalbare droge opslag zijn welkom). Wende zal het schooljaar afmaken, daarna zullen we dan daadwerkelijk vertrekken.

“Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn’t do than by the ones you did do…Sail away from the safe harbor. Catch the tradewinds in your sails. Explore. Dream. Discover.” Mark Twain

Vertrekkersdag

Eind maart waren wij bij de vertrekkersdag van het blad Zeilen in Enkhuizen. Hier ontmoette wij 30 andere boten die van plan zijn dit jaar voor langere tijd te vertrekken. Het publiek is enorm gevarieerd in leeftijd, achtergrond en ervaring maar een gedeelde droom verbroederd snel. Hier hoef je niet uit te leggen waarom je gaat en dat het lang niet zo gevaarlijk is als iedereen denkt. Hier heb je het over een “standaard” route of rondje, niets avontuurlijks aan…

Zeilen magazine vertrekkers vertrekken 2019 wereld atlantic

We staan in het blad Zeilen van mei

Het inspireert om ieders verhaal te horen en waar ze staan in de voorbereidingen. We komen dezelfde uitdagingen en keuzes tegen. Je moet wel oppassen dat je, je niet gek laat maken en aan al je eigen voorbereidingen begint te twijfelen. Links naar andere vertrekkers kan je op onze vrienden pagina vinden.

De laatste voorbereidingen

Voordat we vertrekken hoeven we ons niet te vervelen en zijn we druk met de laatste voorbereidingen. Hieronder een kleine greep uit de werkzaamheden die we moeten voltooien:

 • Verzekeringen afsluiten
 • Windvaan stuurinrichting plaatsen
 • Onderwaterschip schilderen
 • Verstaging vervangen
 • Boot schoonmaken en poetsen
 • Huis leeghalen en spullen in de opslag
 • Examen voor zendmachtiging
 • Elektriciteit project afronden
 • Nieuw reddingsvlot aanschaffen en plaatsen
 • Scheepskeuring ivm verzekering en afsluiten van een verzekering
 • Gaskeuring
 • Veiligheidsboek en documenten maken
 • Grabbag samenstellen

Save the date

Mocht je ons willen komen uitzwaaien, wat wij uiteraard leuk vinden, hou dan 21 Juli vrij in je agenda. De details en uitnodiging zullen nog volgen. We vertrekken ergens uit Friesland. Onze route kan je hier op onze site vinden. Tot die tijd kan je ons in Drachten vinden in de buurt van de boot en uiteraard online via deze site (schrijf je in voor automatische meldingen van een nieuw blog) en volg ons op Instagram

4 reacties

 1. Lieve Joost, Frouk, Wende en Isa,
  Wij vinden het ontzettend jammer dat jullie weg gaan, we gaan jullie heel erg missen!
  Bovenal zijn we trots dat jullie je droom volgen en het ook daadwerkelijk gaan doen! Hopelijk kunnen we jullie eens gaan opzoeken!
  Dikke kus van ons

 2. Lieve Joost, Froukje , Wende en Isa, jullie gaan nu dan toch echt jullie droom waarmaken, maar we gaan jullie ontzettend missen. Met gemengde gevoelens , van beide kanten denk ik! Wij wensen jullie succes met de laatste voorbereidingen. Gelukkig hebben we nog een tijdje voordat jullie gaan. We gaan jullie zeker opzoeken !! Liefs, heit & mem?

 3. Lieve Joost en Frouk en kids natuurlijk, jullie komen straks even eten en ik bedenk dat dat straks niet meer zo maar even kan, maar we weten dat dit jullie droom is, daarom ben ik blij voor jullie dat het nu toch doorgaat. We gaan jullie missen dat is duidelijk, maar we hopen ook dat jullie een fantastische tocht gaan maken! Liefs Ook van Thom, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *