Zeemail dag 12 – blote voeten

Eigenlijk sinds vertrek uit Nederland dragen we bijna geen schoenen meer, vooral slippers en aan boord lekker op blote voeten. De meiden moesten dan ook weer wennen om schoenen aan te doen. Maar gedurende de nacht wacht hadden we nog altijd schoeisol aan om warm te blijven. Echter hoe verder we westwaards gaan hoe warmer het wordt ook ’s nachts. Steeds minder lagen kleding zijn nodig en afgelopen nacht konden we voor het eerst lekker op blote voeten in de kuip blijven zitten.

Gistermiddag weer wat wind gevonden en heerlijk kunnen zeilen met gennaker (grote roze / wit / blauwe zeil), deze heeft de hele nacht op kunnen staan. Vanmorgen hebben we voor het eerst kennis gemaakt met een squall, dit is een flinke regenwolk die gepaard gaat met harde wind. In een half uur hebben we drie zeilwissels doorgevoerd, goed voor de beweging aan boord. Rest van de dag zijn we ook bezig met wisselen en aanpassen van de zeilen, de mooie passaat wind is zoek en heeft plaats gemaakt voor een rommelige en vlagerige wind die vaak van richting veranderd.

Met ons verder alles goed aan boord, we moeten nog ruim 600 mijl varen en hopen ergens eind volgende week in Barbados aan te komen. Temanu’a vaart uiteraard nog in de buurt, daar ook alles goed aan boord. Roxie heeft gister de maaltafels van 4 en 5 via marifoon foutloos kunnen opzeggen.

2 reacties

  1. Goedemiddag vanuit Zuidoost Groningen. . Ik lees jullie berichten altijd, maar reageer niet ieder keer. Wilmtoch evennkaten weten dat je ze niet voor niets plaats?? goede reis verder. Nog een tijdje te gaan deze oversteek maar ik wens jullie van harte toe dat de voortzetting voorspoedig zal verlopen.
    Groetjes Ineke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *