Zeemail dag 13 – rustig dagje op zee

Vandaag nog een dagje met vrij weinig wind, vanaf morgen gaat het geleidelijk harder waaien en donderdag, vrijdag verwachten we wind boven de 20 knopen met toenemende golven. Dat betekend dat we een eind sprint naar Barbados zullen maken, maar wel wat inleveren op comfort. Het blijft allemaal voor de wind, dus qua zeilen prima te doen.

Vannacht hebben we de hele nacht gemotord omdat er geen wind was en we toch wat voorgang willen maken. Er zijn nog wel twee squalls gepasseerd met vooral heel veel regen, de boot is heerlijk schoon gespoeld en het meeste zout is van het dek, voelt weer fijn aan de voeten. Vanmorgen na het onbijt gennaker gehezen en nu varen we met zo’n 3 a 4 knopen verder. Het is heel rustig, vooral na 15 uur motoren, de zon brand flink en het is goed warm. We gaan de boot gereed maken voor de laatste dagen, alles extra zeevast en eten vast klaar leggen.

Update van Thom:
We komen steeds meer in een vast ritme van eten slapen en wacht lopen.Zo rijgen de dagen aan elkaar. De zon wordt met de dag feller en warmer maar ik heb veel plezier van de nieuw aangeschfafte zonnebril van de brillenfabriek. De water temperatuur is hier ruim 28 graden. Er is veel tijd om te lezen en gelukkig heb ik een e-reader mee.. Ben benieuwd wat ons in Barbados staat te wachten.

4 reacties

 1. Froukje zit hier heel toevallig op de bank met de meiden terwijl jullie bericht binnenkomt. Hier alles goed, we hebben de kinderboerderij onveilig gemaakt en lekker gespeeld. Morgen gaat Wende naar school, spannend ?

 2. Veel succes mannen en sterkte met de laatste loodjes!! Zaterdag heerlijk geborreld en gegeten bij Marjo samen met Carla, heel gezellig. Groet, Reint.

  1. Heren,passen jullie een beetje op?
   Straks gaat het mooie leven aan boord wennen en gaan jullie het nog leuk vinden ook … 🙂
   Maar binnenkort gaan jullie lekker schommelen en vereist de boot weer alle aandacht.
   Ach,neem maar van mij aan dat Barbados best leuk is…..
   Nog even volhouden dus.
   Wordt het Bridgetown?

 3. Volgens Windy krijgen jullie 5 tot 6 Bf maximaal, uit het oosten de komende dagen! Het laatste stukje! Ga ervoor!
  Leuk om elke dag iets van jullie te horen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *