Zeemail dag 11 – rimpelloos

Gister stond er nog een licht windje en wisten we nog tussen de 4 a 5 knopen te varen. In de middag was Temanu’a weer wat dichterbij gekomen en hebben we de gennaker gezet, heerlijk zeilen, maar niet voor lang. Begin van de avond valt de wind weg en is het dobberen. De nacht verloopt met soms een zuchtje wind waardoor de zeilen net gevuld zijn en we een beetje gang kunnen maken, maar veelal geen wind. De zeilen klapperen dan door het bewegen van de boot op de golven.

Vanmorgen hebben we de zeillen binnen gehaald en de motor gestart. De weerskaarten (GRIB Files) van gister hadden aangegeven dat er rond de 14e hoogte graad wind zo staan, helaas blijkt dit niet te kloppen. Vanmorgen nieuwe weerkaarten gedownload en we verwachten nu vannacht rond de 13e hoogte graag weer wat wind te vinden, hopelijk klopt het dit keer wel.

Het is bijzonder om de oceaan zo rustig en zo vlak te zien, het is alsof je door een blauw glooiend landschap vaart, maar nu we het gezien hebben willen we wel weer door. Ondertussen willen de vissen nog niet bijten, we vangen alleen veel zeewier. Bij Temanu’a hebben ze al lekker zitten smullen van de gebakken vis. Overdag hebben we regelmatig contact via marifoon, zo doen we de grap van de dag. Ik had voorhand een moppen boekje gedownload en kan zo Lyam en Roxie entertainen. Daar gaat verder alles goed aan boord.

Vandaag motoren we rustig verder… Kijk voor onze laatst doorgegeven positie in het menu van de website.

4 reacties

 1. Joost,Thom,
  Ja,welkom in de Doldrums.
  Berucht om zijn windstiltes….
  Kan heel lang windstil weer geven daar,maar kan zo weer omslaan.
  Maar voorlopig weinig wind dus.
  Jammer,dat schiet niet op zo.
  Zuinig met de diesel,als het weer verslechterd hebben jullie dat hard nodig.
  Succes.
  Goede vaart en goede wacht.
  Cheers, tot de volgende.

 2. Open net de mail, leuk om te lezen elke keer weer.
  Ik blijf jullie volgen.
  Misschien aluminium folie rond de haak doen.
  Groeten van Texel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *