Zeemail dag 16 – lood & venijn

De eindstreep komt inzicht maar de wind neemt toe. Afgelopen nacht is de wind tot boven de 25 knopen aangetrokken en daardoor bouwen de golven zich ook op. Er rollen nu golven van een paar meter van achter onder ons door, de boot is continu in beweging. De laatste loodjes wegen het zwaarst en venijn zit hem in de staart…

We maken wel goeie voortgang en hoeven nog minder als 190 mijl te varen. Zoals het nu lijkt komen we ergens in de avond / nacht van vrijdag, lokale tijd, aan op Barbados. Daar kijken we ondertussen ook wel naar uit, zeker met de huidige zee is slapen lastiger en slaat de vermoeidheid toe. Maar we houden goede moet en varen rustig verder. De voorraad vers groente en fruit begint ook de slinken, maar we redden ons nog wel de komende twee dagen.

7 reacties

  1. Beste Joost, even teken van leven van een voor jou onbekende volger, complimenten voor je trouwe en leuk geschreven updates, ga zo door?, groetjes Bas Leijen

  2. Spannend allemaal hoor! Zit met spanning te wachten op het bericht van een veilige aankomst. Inderdaad de laatste loodjes…..in gedachten reis ik mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *