Zeemail dag 7 – Oliebollen

Terwijl de meeste van jullie in de rij zullen staan om vuurwerk en oliebollen op te halen, of misschien bak je die wel zelf, vaart Isis rustig door. Mijl na mijl glijdt ze door het water, westwaarts… Dit jaar heeft ze meer gevaren als ooit en bracht ons in 6 verschillende landen, talloze ankerplekken, havens. De reis tot nu toe bevalt goed, het is een fijn en simpel leven aan boord. Waar ze ons komend jaar zal brengen weten we nog niet, plannen van een zeiler staan in het zand geschreven bij laag water, zo leerde wij keer op keer deze reis.

Vandaag midden op de oceaan zullen wij oud en nieuw vieren en om in de stemming te komen hebben we oliebollen gemaakt, dankjewel Margot! Ze zijn gelukt en smaken heerlijk. Verder nog steeds alleen maar blauw om ons heen, de zon wind aan kracht en prikt lekker op de huid. Thom is bijna zo bruin als de gebakken oliebollen. Vandaag wat meer wind en daarmee ook wat meer snelheid. Varen nu continu boven de 6 knopen soms zelfs boven de 7, goed voor het gemiddelde. Temanu’a vaart nog steeds in de buurt, gister hebben we via de marifoon zeeslag gespeeld, Lyam heeft beide potjes gewonnen, vandaag willen we revanche… Het is gezellig om wat te kunnen kletsen, muziek te delen en te overleggen over weer en koers.

Wij wensen iedereen een mooi uiteinde van het jaar en alvast een heel gelukkig 2020, blijf dromen en durf ze waar te maken.

En ondertussen vaart Isis door, mijl na mijl… kijk maar via de positie knop waar we nu ongeveer varen.

6 reacties

 1. Dat Thom er als een gebakken oliebol (met of zonder krenten/rozijnen) uitziet, dat verbaast ons niets. Lukt hem ook in Drachten, Sylt en Griekenland. Overigens wel een oliebol zónder poedersuiker. Elbert heeft vandaag hier in Livadakia oliebollen gebakken die we meenemen naar de man’s cave van Louis. Dat zegt genoeg…. voor Thom….. Take care en ga goed de drempel over van 2020. Liefs!

 2. Leuke verslagen Joost!! Oliebollen midden op de oceaan, het is toch onvoorstelbaar, recept van Margot, geweldig ik heb vanmi idd in de rij gestaan bij Koopal t.o. café marktzicht maar het wachten waard!

  Vanav houd ik je moeder gezelschap bij het uitzitten van de laatste uurtjes van 2019. Gezellig! Met nog 2 dames, gaan ze proberen
  mij de geheimen van bridge bij te brengen, ik zei al onbegonnen werk….ha ha. We zullen zien.

  Gezellige jaarwisseling mannen. Houd het roer recht. Recht zo die gaat! Behouden vaart ook in 2020!?

 3. Ik wens jullie vanuit zuid oost Groningen een behouden vaart voor 2020 en dat deze reis jullie mag brengen wat jullie hopen!!

 4. Thom en Joost, jullie ook een goeie jaarwisseling op een heel speciale plaats, daar midden op de oceaan. Leuk jullie dagelijkse berichtjes. We lezen ze met veel plezier.
  Alvast voor 2020 de beste wensen.
  Groetjes, Peter en Gea

 5. Kom ik net bij Huub en Margot vandaan, voor een oliebol met een glaasje wijn en natuurlijk een …. Hebben jullie de oliebollenmix van Margot verwerkt!! Zo grappig. Vanavond zijn Reint, Annagreet en Marian hier ! Voor het eerst sinds 42 jaar dat we niet bij elkaar zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *