Zeemail dag 8 – op de helft

Nog 25 mijl en we zijn op de helft, dat moet vandaag lukken want we hebben de gang er lekker in, varen ruim boven de 6 knopen. Oud en Nieuw hebben we samen met Temanu’a via de marifoon gevierd met aftel moment en een vuurpijl (sorry Rob). Vervolgens zijn de wachten in gegaan en was het verder een rustige nacht. Deze morgen verscheen er een zeiltje aan de horizon en er vaart nu een Duits schip in ons kielzog, ze waren een halve dag voor ons vertrokken en zijn ook op weg naar Barbados.

Daarnet hadden we weer beet, tijdje in gevecht geweest om de vis aan boor te krijgen. Stukkie ophalen, weer wat laten gaan, opalen, laten gaan, etc. Helaas was de vis ons toch te slim af en ging er vandoor… Hengel nu maar even opgeborgen, van de week maar weer eens proberen. Het brood bakken is voor de tweede keer gelukt, we hebben onszelf weten te overtreffen met een nog lekkerder brood als de vorige. Vanaf morgen kunnen we gaan aftellen.

We hopen dat iedereen een mooi O&N heeft gehad en wensen jullie veel moois voor 2020.

2 reacties

 1. He Joost, maar eens een beter haakje gaan gebruiken ! De allerbeste wensen met veel genieten , nu samen met je vader en later weer met Froukje en jullie prachtige dochters! Folle Lok en Sein in 2020 en nu behouden vaart naar Barbados

 2. Joost,Thom.
  Schiet al aardig op.
  Vuurpijlen? Foei.
  Dat Duitse bootje zal de Kobel zijn?
  Die zat al een hele tijd bij jullie in de buurt.
  Weer een buurman,altijd handig.
  De beste wensen voor het komende jaar en veel gunstûge winden. (blijft het dakje deze keer wel op de U staan?).
  Goede wacht en behouden vaart.
  Cheers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *