Zeemail dag 6 – nieuw record

Nog niet eerder waren we zo lang op zee. De vorige oversteek naar Kaapverdië duurde, 5.5 dagen. Nu zitten we al ruim op dag 6, we hebben zo’n 700 mijl gevaren en moeten nog ruim 1300 mijl. Jullie kunnen vast weddenschappen gaan leggen wanneer we op de helft zijn en wanneer we aankomen.

We hebben een goeie nacht achter de rug. De wind draaide iets verder naar het oosten waardoor we halverwege de nacht voor de wind zijn gaan varen en de genua hebben uitgeboomd. Vanmorgen was er een ander zeilschip aan de horizon, die varen een stuk sneller want waren een dag na ons vertrokken. Even gesproken via de marifoon maar ondertussen zijn ze alweer uit beeld.

Het avontuur van deze morgen was dat we weer een vis aan de haak hadden, dit keer zijn we er ook even mee in gevecht geweest. We vermoeden dat het een Mahi Mahi was van zo’n 80cm, hij/zij sprong regelmatig uit het water. Net op het moment dat we dachten dat het beest moe werd nam ze een run weg van de boot en brak op een gegeven moment de lijn…. Helaas nog steeds geen vis op het menu, we blijven proberen. Als lunch hebben we ons zelfgebakken brood gegeten, heerlijk met een plakje Hollandse kaas. Het brood was mooi gerezen, lekker luchtig alleen een tikkie zout, moet ruimte zijn voor verbetering.

De dagen worden warmer en we genieten van het zonnetje. ’s Nachts varen we onder de sterren die doordat er geen maan is schitteren aan de hemel.

5 reacties

 1. Fantastisch om jullie te volgen en hier hebben we gisteren gekeken naar heel Holland bakt en kunnen ons voorstellen dat hetzij jullie iets eenvoudiger gaat en zonder jury !!

 2. Beste avonturiers,Goede jaarwisseling onder de sterren en een voortvarend 2020 wenst ik jullie toe.
  En Thom ik ga, wanneer je terug bent in Drachten, graag een keer 18 holes met je lopen om te luisteren naar mooie verhalen. Zeebenen moeten dan vast weer wennen aan stevige greens. Nog veel plezier met elkaar? groet van Janneke Abma- Horjus

 3. Hoi mannen, we volgen jullie iedere dag met belangstelling?. We wensen jullie een goed uiteinde en een heel mooi begin! We vangen Marjolein af en toe wel op hoor. Liefs van Ton en Tonny

 4. Mahi mahi moet erg lekker zijn, dus jammer dat jullie wéér achter het net visten. We blijven hopen op een mooie vis aan de haak en bijpassend recept.

 5. Al enige kijk op de huidige zônetijd ten opzichte van jullie positie?
  Of verzetten jullie de klok net voor aankomst Barbados?
  Wel iets om rekening mee te houden ivm oud-en-nieuw …. 🙂
  Alvast de beste wensen voor het komende jaar.
  Veel gunstuge winden en kalme zeetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *