Zon, zee maar geen zeilboot…

Januari 2019

Duiken in de Rode Zee Egypte

Gevonden: Nemo!

Na een kalm Oud en Nieuw, we hebben om 20:00 wat vuurwerk afgestoken met de meiden maar na tien stuks vond Isa het wel mooi geweest en vertrok naar binnen, rijden we 2 januari richting Schiphol. We gaan een week naar Egypte met Frouk haar familie. Op naar zon en zee maar dit keer zonder zeilboot…

Tussen Kerst en Oud en Nieuw hebben we nog wat kunnen klussen aan boord. De laatste spullen zijn naar de berging en we zijn begonnen met het aanpassen van de stroomvoorziening en bekabeling. Er kunnen de nodige oude kabels worden verwijderd en nieuwe toegevoegd ter aansluiting van:

  • Omvormer van 12V naar 230V
  • Kortegolf zender
  • Zonnepanelen
  • Windgenerator
  • Accu monitor

Op nieuwjaarsdag staan we fris op en pakken onze tassen. Snorkels, duikbrillen en zwembandjes gaan de koffer in. Na een goede vijf uur vliegen komen we in het donker aan op het mooie resort waar we de komende dagen verblijven. De volgende ochtend is het dan ook een mooie verrassing om de zon over het water te zien schijnen vanaf onze kamer.

Zeilen duiken reizen met kinderen boot

De kinderen zijn klaar voor vertrek…

De rest van de week staat in het teken van ontspannen en leuke dingen samen doen. Wende en Isa spelen heerlijk met hun neven en nichtje en zijn regelmatig bij de knutselclub en in het zwembad te vinden. Met hun bandjes om zwemmen ze als hondjes het hele bad door. Ondanks de soms koude wind willen ze iedere dag het water in.

Via een neef van de handdoeken-man of z’n broer of z’n vriend, daar wil ik verder af zijn, boeken we een tripje met een glasbodemboot. Na een half uur varen mogen we onder in het ruim achter het raam plaats nemen. De boot vaart over een prachtig rif en we zien duizenden vissen in alle kleuren rondzwemmen. Alle kinderen zijn super enthousiast en kijken hun ogen uit. Samen met Femke, Jesper, Paul en Baukje snorkelen Frouk en ik rond hetzelfde rif. Eerst even langs het raam onderin de boot zwemmen uiteraard.

Reizen zeilen duiken varen

Blik op de Rode zee

Later in de week gaan we met de duikschool op het resort de zee op voor een duiktrip. Tijdens de eerste tocht gaat de hele familie mee, door de harde wind is het een rommelige zee en niet al te comfortabel aan boord. De duiken daarentegen waren fantastisch. Het was weer een aantal jaar geleden dat we hadden gedoken en het voelde goed om weer onderwater te zijn. De koraaltuinen onderwater zitten vol met vele verschillende soorten vis. We maken twee duiken die dag. Samen met Paul en Jesper ga ik nog een tweede dag op pad om te duiken. Dit keer gaan we naar The Dolphin House, de eerste duik staat er een sterke stroom en moeten we flink zwemmen. De tweede duik is een stuk relaxter. Beide keren zwemmen tussen mooi koraal en scholen met vis. Het hoogtepunt van de dag vind echter boven Paul en mij plaats. Jesper is aan het snorkelen met wat andere opstappers en komt een Stonefish tegen die een andere visje verschanst. Hij straalt van oor tot oor als we weer boven komen.

Duiken zeilen varen reizen

Femke met haar nieuwe (duik)vriend Hani

De laatste dagen van de week vermaken we ons in het resort bij het zwembad en in het centrum van El Gouna. De kinderen willen nog graag een Tuk Tuk tochtje maken dus een bezoek aan de marina is snel gepland. Hier liggen voornamelijk kapitale motorjachten en maar weinig zeilboten. Ook kan een ritje op een kameel niet uitblijven.

Zeilen reizen varen zeilboot

Op de kameel door de woestijn

Al met al hebben we een heerlijk ontspannen week. Ondanks de soms koelere wind doen we ons tegoed aan de vitamine D van de zon. De dagen vliegen voorbij en voor we het weten staan we midden in de nacht op Schiphol en rijden weer naar huis.

Dank Pake en Beppe voor de mooie reis.

Zeilen zeilboot varen wereld vertrekker reizen kinderen

Heerlijk op zee en in de zon

Zeilen zeilboot varen wereld vertrekker reizen kinderen

Wat is het mooi onderwater

Zeilen zeilboot varen wereld vertrekker reizen kinderen

Zonsopkomst…

Zeilen zeilboot varen wereld vertrekker reizen kinderen

Wat is de wereld mooi…

Zeilen zeilboot varen wereld vertrekker reizen kinderen

Mooie Vis(ser)…

Zeilen zeilboot varen wereld vertrekker reizen kinderen

Onze boot voor het duiken

Zeilen zeilboot varen wereld vertrekker reizen kinderen

Heerlijk op zee…

Zeilen zeilboot varen wereld vertrekker reizen kinderen

Klaar om te duiken…

Zeilen zeilboot varen wereld vertrekker reizen kinderen

Nemo gevonden…

5 reacties

  1. Mooi verhaal, wat een lekker leven zo temidden van kinderen en kleinkinderen. Ik en Fenny hebben erg genoten van alles en jullie. Dus jullie bedankt, moeten we vaker doen en zien jullie uitnodiging dan ook graag tegemoet,

    Pake en beppe Visser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *