Osmose behandeling

 Tijdens de keuring van ons schip werd duidelijk dat er osmose in de romp zat. Dit hebben we in de onderhandeling mee genomen en uiteindelijk hebben we het schip in die staat gekocht. Na het eerste seizoen hebben we haar uit het water gehaald en zijn de behandeling gestart…

Eerst wordt de romp geschild, hierbij wordt er letterlijk een paar mm van de romp af geschaafd. Zo verwijder je de slechte en eventueel aangetaste laag, daarnaast geeft dit de mogelijkheid tot luchten en drogen. Drogen is een kwestie van tijd, meten, tijd, meten, enz. totdat de romp voldoende droog is. Hierna kan het opbouwen beginnen, laag voor laag. Eerst wordt er een laag met glasvezel matten aangebracht waarna de romp damp waterdicht wordt gemaakt met behulp van het International verf systeem. Een totaal van 7 verflagen zijn hiervoor nodig. Als de laatste laag nog niet volledig is uit gehard brengen we een harde anti fouling aan en hebben weer een volledig nieuw en strak onderwaterschip.

Nu het schip toch in de loods stond hebben we gelijk de hele romp opnieuw laten schilderen, Jan de Bouvrie wit met een donker blauwe bies, simpel maar strak. Dit was geïnspireerd op een foto van een schip dat we online tegen kwamen. Langzamerhand begint het steeds meer ons eigen schip te worden. Final touch is het aanbrengen van de nieuwe naam en het plaatsen van nieuwe huiddoorvoeren. Trots op het resultaat kan ze weer als nieuw het water in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *