Een frisse start

13 juni 2013

Wat is er belangrijker dan een goeie nachtrust? Zeker als je aan boord bent. Hoe vaak ga je niet nog even kijken of de boot wel goed ligt? Of het anker wel goed houdt? Of die vender misschien iets lager moet hangen?

Maar als je dan eenmaal in bed ligt wil je ook lekker liggen. Het was dan ook geen moeilijke beslissing om de matrassen aan boord te vernieuwen. Dit werd de eerste investering in onze nieuwe aanwinst. De groezelige en veel te dunne matrassen eruit en nieuwe dikke schuim matrassen erin. Dat ligt een stuk fijner en scheelt weer een reden om wakker te liggen. Wij hebben matrassen besteld bij de Matrassenfabriek Minerva, ze meten de boel aan boord in en leveren alles keurig op maat af. Ondertussen hebben wij de hele boot leeg gehaald en het vuil van twee jaar niet gebruikt te zijn eraf gepoetst, de wonderen die een fles allesreiniger kan doen. Al snel was de muffe lucht verdwenen en glom alles van binnen. Dit is ook een goeie manier om je schip van binnen en buiten te leren kennen. Als alles schoon is, de nieuwe matrassen op hun plek liggen, de buitenkant in de was zit begint het langzaam ons schip te worden. In de komende jaren zullen we nog het nodige veranderen om ons voor te bereiden op onze reis. Stap voor stap van een frisse start naar een spannend vertrek…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *