Zeemail dag 15 – hobbelen

Afgelopen nacht is de wind aan getrokken en de golven toegenomen. De zee is nu iets hobbeliger geworden maar het is nog goed te doen. In de boot moet je je goed vast houden als je je beweegd. We zijn de nacht verder goed doorgekomen en varen recht op Barbados af, nog 320 mijl te gaan.

Zoals het nu lijkt komen we in de nacht van vrijdag op zaterdag aan, blijft nog een beetje koffie dik kijken. Het plan is om via de noord kant van het eiland te varen, in het zuiden ligt een verradelijke bank die met wind en golven gevaarlijk kan zijn. Aangezien het de komende dagen flink blijft waaien gaan we die kant niet langs.

Radar schip Temanu’a waarschuwt ons momenteel voor de squalls die in de buurt zijn, we hebben voor de lunch een paar zien langs trekken en de regen van eentje gevoeld. De wind veranderd ook qua richting en na de squall is er een soort wind wak.

Verder alles goed aan boord, ik heb weer moppen dus we gaan zo het marifoonkanaal openen, dankjulliewel!

Zie onze laatst doorgegeven positie in het menu onder de knop “positie”

3 reacties

 1. Barbados komt in zicht. Lijkt ons heel bijzonder om na een aantal dagen oceaan land te zien opdoemen. Benieuwd wat jullie als eerste gaan eten…… We leren veel van jullie en moeten bijna alles opzoeken. Gennaker, genua, squall. Maar Joost: jij noemde in een vorig bericht een val een ’touw’, terwijl wij toch van Thom hebben geleerd dat het een ‘lijn’ moet zijn….
  Moppen genoeg? Dan een raadseltje van Daan: het is groen en het drijft. Andrijvie. Wat een lol. Liefs en tot gauw!

 2. Het gaat jullie lukken die grote plas te bedwingen! Fantastisch! Houdt moed! Recht zo die gaat! Jullie kunnen het. En weet je wat ik zo goed vind, nog steeds zonder alcohol! Kanjers! ??‍♀️?‍♂️

 3. Joost,Thom,
  Nog een klein stukje.
  Om de noord naar de westkant van Barbados.
  Goed plan,alhoewel de zuidkant geen echte problemen zou opleveren met goede zeekaart.
  Masr via de noord kom je eerst langs Speightstown,Port St.Charles.
  Daar is een marina,geen idee verder hoe die is,daar kwamen wij niet met onze 155 meter bootjes…
  Verder om de zuid uiteraard Bridgetown, de hoofdstad.
  Ook ligplaatsen aanwezig.
  Ik hoor wel waar jullie eindigen en wat er verder beslist gaat worden.
  Succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *