We zijn begonnen… Vertrek, Vertrekken, Vertrokken

Juli 2019

Zeilers zeilen varen boot wereld reis vertrekken vertrekkers zee avontuur

We varen de haven van Harlingen uit…

De tijd van vertrekken is verstreken. Maar nu we zijn vertrokken, veranderen wij dan van vertrekkers naar vertrokkers? Op 21 juli gooien wij onder begeleiding van vele lieve vrienden en familie met een brok in de keel onze trossen los. Met een kleine vertraging kunnen we uiteindelijk het zeegat kiezen…

Na een rommelig begin met ons tochtje naar Harlingen, zie eerdere blog, hebben we een mooi plekje gekregen in de Noorderhaven in Harlingen. Op zaterdag halen we nog wat laatste spullen aan boord en starten een zoektocht naar een missend slangetje voor ons nieuwe kooktoestel. Dit blijkt nog een hele toer waarbij we pas zondag vlak voor vertrek de juiste slang van Femke en Ate in onze handen krijgen. Verder vieren we Paul zijn verjaardag, rijdt Frouk nog even naar Groningen om de voor ons precies op tijd geboren dochter van Bram en Tineke te kunnen knuffelen en bewonderen en heeft Joost nog een interview met radio RTV Noord (hier terug te luisteren). Na een lange dag komen we terug op een boot die nog steeds ontploft lijkt, overal liggen spullen… hoe kunnen we morgen wegvaren?

21 juli – dag van vertrek

Als we wakker worden beginnen we gelijk met opruimen. De nodige dozen en kratten worden leeggehaald, opbergruimtes gevuld en bakskisten opnieuw ingedeeld. We tanken water, zorgen dat alle lijnen goed lopen en zetten alles zeevast. De eerste familie is er al vroeg bij en gaan even met Wende en Isa op pad. Binnen no time heeft Frouk het binnen omgetoverd tot een leefbare plek klaar voor wind, zee en golven. We hangen buiten nog snel wat slingers in het wand als de kade langzaam vol begint te lopen. We weten nog met iedereen even te kletsen totdat we echt afscheid moeten nemen, met een traan en veel mooie woorden en wensen. Dan stappen we aan boord en zijn net te laat voor de eerste brug die hand bediend is. De havenmeester is niet blij maar snapt dat wij niet even snel konden losgooien. Eenmaal na de brug blijkt dat de deuren van de SAS brug dichtzitten tot 14.30 ivm springtij. Met een uurtje vertraging varen we dan eindelijk de haven uit met een soort erehaag aan weerszijden van de brug en veel gejoel en roepende meiden op het voordek. Dit zullen we niet snel vergeten, dank allemaal!!

Zeilers zeilen varen boot wereld reis vertrekken vertrekkers zee avontuur

Wende en Isa zwaaien iedereen uit

Zeilers zeilen varen boot wereld reis vertrekken vertrekkers zee avontuur

Wende heeft oog voor de achterblijvers

Zeilers zeilen varen boot wereld reis vertrekken vertrekkers zee avontuur

Isa deelt nog een taartje met Lilou

Zeilers zeilen varen boot wereld reis vertrekken vertrekkers zee avontuur

Kijken wat Jesper uit het water vist

Zeilers zeilen varen boot wereld reis vertrekken vertrekkers zee avontuur

Doeiiiii allemaal

Zeilers zeilen varen boot wereld reis vertrekken vertrekkers zee avontuur

Zwaaien naar stuurboord

Zeilers zeilen varen boot wereld reis vertrekken vertrekkers zee avontuur

Zwaaien naar bakboord

Vertrokken

We zijn vertrokken! Na jaren van voorbereiding gaat ons avontuur nu echt beginnen… en hoe voelt dat wil iedereen weten. Maar hier hebben we nog geen duidelijk antwoord op, we zijn eerst naar Texel gevaren om even bij te komen van de hectiek de afgelopen weken, om een paar laatste klusjes te doen en om de eerste oversteek naar Engeland voor te bereiden. Hier op het eiland tussen alle vakantiegangers voelen we ons nog geen vertrokkers, het is net alsof we op vakantie zijn, dat dit vanaf nu ons nieuwe leven is zal langzaam moeten wennen. Het is fijn om de meiden hun wel verdiende aandacht te geven en om met z’n viertjes samen te zijn. We wachten nu op goede wind om de oversteek naar Engeland te maken. Ondertussen is het lek in de spiegel gedicht, ligt er 100m grade 40 ankerketting aan boord, hebben we nieuwe bakstagen geplaatst, de nieuwe oven bewegingsruimte gegeven, navigatie verlichting gemaakt, de buiskap goed vastgezet en zijn we lekker naar het strand geweest met Opa en Oma. Die laatste waren zo lief om de ankerketting naar Texel te brengen, de auto stond wel wat laag achterin…

RTV Noord heeft ook een mooie video gemaakt van ons vertrek.

We zullen onze avonturen via dit blog en via Instagram gaan bijhouden en vinden het leuk om jullie reactie te lezen. Mocht je foto’s of videos’s van ons vertrek hebben ontvangen wij die graag.

Zeilers zeilen varen boot wereld reis vertrekken vertrekkers zee avontuur

De (Skuum)kop is eraf…

Zeilers zeilen varen boot wereld reis vertrekken vertrekkers zee avontuur

Magneetvissen
Zeilers zeilen varen boot wereld reis vertrekken vertrekkers zee avontuur

Onderweg even bijkomen

Zeilers zeilen varen boot wereld reis vertrekken vertrekkers zee avontuur

Eindelijk op zee

Zeilers zeilen varen boot wereld reis vertrekken vertrekkers zee avontuur anker ankerketting

Nieuwe ankerketting ligt in de ankerbak

Zeilen bakstagen wind zee vertrekken boot

Frouk bevestigd de nieuwe bakstagen

5 reacties

  1. We gaan jullie zeker volgen en beleven zo de reis, door de prachtige verhalen/ foto’s op de site, een beetje mee.
    Goede reis en een behouden vaart!
    Lfs, Huub en Margot

  2. We beleven het ook weer mee, was fijn om elkaar op Texel nog even rustig te zien, ook dank aan Joke en Willem dat we daar mochten logeren.?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *