Het begin is in zicht…

Juli 2019

Zeilen varen kinderen samen wereld zee

Team “behouden vaart”

De laatste voorbereidingen worden getroffen, Isis drijft weer heerlijk schoon in het water en onze ‘sail away’ party staat voor de deur. Over minder dan tien dagen vertrekken wij voor onze reis en dat voelt nog best onwerkelijk.

Wende en Isa hebben afscheid genomen van hun school en opvang en daarmee sluiten we weer een stukje van ons huidige leven af om later weer op te pikken. De meiden doen het overigens erg goed gezien het feit dat ze van hot naar her worden gesleept. We zijn blij dat we bij Pake en Beppe en Opa en Oma terecht kunnen voor een slaapplek.

Zeilen met kinderen varen wereld vertrekkers

Wende met haar traktatie

Onlangs hebben we samen met Paul, Anne Frans (zwagers) en Carlijn ((schoon)zus) mee gedaan aan de Lodenhelrun, een survivalrun in Veenwouden. Deze erg leuke en mooie dag sloot Frouk helaas af met een verstuikte enkel, gelukkig lijkt hij redelijk te herstellen. In de tijd die we niet besteden aan klussen, schoonmaken en inrichten proberen we zoveel mogelijk vrienden en familie te zien.

De kluslijst begint ondertussen aardig te slinken maar we hoeven ons nog niet te vervelen. Het onderwaterschip is gereed gebracht voor het warme zoute water, de romp glimt als een hondenkeutel in volle maan (dankjewel Jan), krassen zijn hersteld, het roer is gerepareerd, er is een nieuwe schroefasafdichting geplaatst, verstaging vervangen, navigatie verlichting geplaatst, console achterop bevestigd (dankjewel Rinze en Robin), dek schoongemaakt (dankjewel Thom), enz, enz.

Zeilen varen kinderen schoonmaken klussen boot wereld reis vertrekken vertrekkers

Deut spuit de boot schoon

Zeilen varen kinderen schoonmaken klussen boot wereld reis vertrekken vertrekkers

Het lukt Robin in de kleinste bakskist te kruipen

Komende zondag leggen we Isis voor anker bij het strandje van de Smalle Ee, daar geven wij een sail away party. Dit belooft een middag te worden met veel lieve en mooie mensen die we straks zullen gaan missen.

Volgende week staat in het teken van afronden. We maken de laatste klussen af, brengen de laatste spullen aan boord, bergen de laatste dingen op, sorteren onze kleding voor een laatste keer en zo zullen er vele laatste volgen. Het einde van de jarenlange voorbereidingen (sinds 2008) en het begin van onze reis is in zicht. Op 21 juli zullen wij rond hoog water (13:25) uit de Noorderhaven in Harlingen vertrekken. De eerste etappe zal waarschijnlijk richting Texel gaan, daarna willen we oversteken naar Engeland. Of we hierbij nog stops maken langs de Nederlandse kust hangt van het weer af. Via dit blog en via Instagram zullen we jullie op de hoogte houden van onze plannen.

Voor nu kijken we ernaar uit om op pad te zijn maar kijken we op tegen het tot ziens…

Zeilen varen kinderen schoonmaken klussen boot wereld reis vertrekken vertrekkers

Isis heeft weer een schoon dek

Zeilen varen kinderen schoonmaken klussen boot wereld reis vertrekken vertrekkers
Onderwaterschip is goed gekeurd door Wende en Isa
Zeilen varen kinderen schoonmaken klussen boot wereld reis vertrekken vertrekkers

Boot op de kant bij Mast Jachtschilders

3 reacties

  1. Voordat wij morgen op vakantie gaan willen we jullie nog een Geweldige Reis wensen! Geniet van al het moois en van elkaar en kom veilig aan in elke haven.
    Liefs van de buurtjes, Leendert en Marja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *