In de media: dromen durven waarmaken

Mei 2019
Tv zeilen rtv noord wereldreis varen

Aan tafel bij Noord Vandaag

“Ik heb jullie item gezien op RTV Noord en wil er graag wat aandacht aan besteden”. Eén berichtje in de media leidt snel tot meer. Naast RTV Noord zijn we benaderd door Omrop Fryslan, het AD en radio Haarlem105. Een bijzondere week, een week in de media…

Na jaren van dromen en voorbereidingen zijn wij ondertussen gewend onze (eigenzinnige) beslissing om te vertrekken uit te leggen en soms zelfs te verdedigen. Op de geijkte vragen over veiligheid, risico’s, stormen en piraten hebben we een geijkt antwoord. Toch hebben we het er graag over, niet alleen om dat we gepassioneerd zijn over het onderwerp ook omdat we hopen daarmee andere mensen te inspireren om hun dromen waar te durven maken.

Afgelopen donderdag kwam RTV Noord aan boord en wat een item op locatie zou worden werd een gesprek aan tafel in de studio. Met twee meiden die geen besef hebben van TV, camera’s en dat ze in beeld zijn best een zenuwslopende exercitie. Isa, met waterpokken, begint zodra we live zijn te huilen en Wende trekt halverwege haar jurk omhoog, gelukkig buiten beeld, omdat ze jeuk heeft. Je kan het item hier terugkijken.

AD krant zeilen vertrekken zij durven het

Foto bij het artikel van het AD

De dag erna nam een journaliste van het AD contact met ons op. Ze heeft op basis van een telefonisch interview een mooi artikel over ons geschreven – zij durven het: met twee kinderen twee jaar over de wereld zeilen. Hetzelfde artikel is ook op de site van het Dagblad van het Noorden te lezen en in de krant van maandag 13 mei.

Naar aanleiding van dit artikel zijn we benaderd door Radio Haarlem105. Zondagmorgen is Joost live in de uitzending van Ruben op Zondag om te spreken over onze plannen. Je kan het item hieronder terugluisteren:

Uitzending Haarlem105

Dat we al even bezig zijn met onze droom kan je teruglezen in dit artikel van het NRC uit 2013: “Droom op volle zee”

Een interview met Omrop Fryslan is nog in de maak. Wanneer dit plaats vind en wordt uitgezonden is nog niet bekend.

Al met al genoeg aandacht en leuk om allemaal mee te maken. En wie weet heeft het iemand iemand geïnspireerd, want het verschil tussen dromen en doen is de eerste stap zetten…

Wil je onze reis volgen? Laat je e-mailadres achter op de site en krijg automatisch een bericht als wij een nieuwe blog plaatsen en volg ons in beeld via Instagram

NRC zeilen Joost Froukje vertrekkers wereldreis varen

Foto van de voorpagina weekend bijlage NRC. Door Merlijn Doomernik

2 reacties

  1. Hoi Joost&Froukje, dit wordt een publiekelijk afscheid, waarover mensen gaan DROMEN ook minder gestessd door het leven te gaan.

    Ik wens jullie een superreis en vergeet niet om New Sealand en Samoa te bezoeken

    behoudem vaart Gérard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *