500 mijl

Augustus 2019

Zeilen regen engeland weymouth varen wereld reis kinderen vertrekkers rond avontuur

De eerste 500 mijl zijn afgelegd. We zijn langer aan boord als ooit te voren. We zijn verder als we ooit zijn gevaren. We komen op plekken waar we nooit eerder waren. Maar toch is dit slechts het begin, de kop is eraf…

We zijn ook langer in Engeland als ooit te voren en als we wellicht hadden gehoopt. Maar we reizen met weer en wind en die laatste is de laatste weken zuid oost. Momenteel liggen we in Weymouth, een mooi en oud haven/strandplaatsje met leuke pubs. Zonnige dagen wisselen zich af met dagen gevuld met regen. In de zon verkennen we Weymouth en de meiden lopen langer en verder als ooit, zonder te klagen. Onderweg krijgen ze van iedereen aandacht en oefenen hun eerste woordjes Engels. In de super Asda kopen we een paar Engelse kinderboeken om de woordenschat verder uit te breiden. De Asda is ook de perfecte plek om onze voorraden aan te vullen, de aanbiedingen in cider en bier kunnen we niet laten liggen en ook de grote gluten vrije afdeling wordt minutieus afgestruind. We gaan goedkoper uit eten als ooit te voren, als we doordat onze bestelling te laat doorkomt onze rekening niet hoeven te betalen. De toch al lekkere pizza’s van The Stable smaken nu nog lekkerder…

Zeilen regen engeland weymouth varen wereld reis kinderen vertrekkers rond avontuur

Wende: “ik heb een hele coole foto gemaakt papa”

Zeilen regen engeland weymouth varen wereld reis kinderen vertrekkers rond avontuur

Joost moet naar de kapper

Zeilen regen engeland weymouth varen wereld reis kinderen vertrekkers rond avontuur

Isa knuffelkont

Zeilen regen engeland weymouth varen wereld reis kinderen vertrekkers rond avontuur

Wende heeft een krab gevonden

Op de regenachtige dagen zijn we langer aan boord dan ooit te voren. We vermaken ons met boodschappen opruimen en organiseren, schoonmaken, wassen, knutselen, spelen, klussen, dansen, acrobaten kunstjes, lezen, weerberichten beoordelen en ipad kijken. Als we dan toch naar buiten gaan testen de meiden hun laarzen in alle plassen, het duurt niet lang of ze zijn doorweekt. Ook bezoeken we verschillende pubs voor thee, cake, bier en wifi. Het leven zoals zich dat in Engeland in en rond een pub afspeelt heeft wel iets moois en sociaals aangezien jong en oud daar samen komen. De bimini (tent boven de kuip) komt nu goed van pas tegen de regen en zelfs gedurende de grijze dagen houden we onze accu’s vol dankzij zon en wind. We hebben ook nog nooit zolang zonder walstroom gevaren.

Zeilen regen engeland weymouth varen wereld reis kinderen vertrekkers rond avontuur

Rennen in de regen

https://sailingisis.nl/wp-content/uploads/2019/08/img_8560.movZeilen regen engeland weymouth varen wereld reis kinderen vertrekkers rond avontuur

Lekker springen in de plassen

Het goeie nieuws is dat er een mooi weer venster aankomt om de golf van Biskaje over te steken. Dit zal de eerste keer zijn dat we een meerdaagse oversteek maken. De laatste klusjes worden gedaan om de boot klaar te maken. We kijken nog of we vanuit Weymouth vertrekken of verder west naar Dartmouth of zuid naar Brest varen.

Ps – we hopen dat het het probleem met foto’s op de kop is verholpen middels een wordpress plugin. Het heeft te maken dat wij de blogs op een iPhone schrijven.

Zeilen regen engeland weymouth varen wereld reis kinderen vertrekkers rond avontuur

Er is kermis in Weymouth

Zeilen regen engeland weymouth varen wereld reis kinderen vertrekkers rond avontuur

Carlijn haar picto’s geven structuur aan de dag

Zeilen regen engeland weymouth varen wereld reis kinderen vertrekkers rond avontuur

L – O – V – E

5 reacties

 1. Super leuk om jullie zo te kunnen volgen.
  Mochten jullie deze week in Lanildut (ook “Aber Ildut”) stoppen zijn jullie meer dan welkom.
  Ik zal er zijn vanaf donderdag 22 augustus. Ik zou echt super vinden om jullie te zien en jullie te mogen ontvangen voor een “guided tour” en een aperitief oid met uitzicht op ISIS.
  Ook leuk voor Wende en Isa om aan de franse cultuur te kunnen snuiven voordat jullie verder naar het zuiden gaan.
  In ieder geval veel plezier in jullie mooie tocht.
  Bon vent!
  Yan
  PS: Just in case, kijk op: http://maree.info/77

  1. Hi Yan, dank nogmaals voor je aanbod en je reactie. We hebben wel overwogen om langs Lanildut te varen alleen was de wind continue zuid west en konden we het kanaal niet gunstig oversteken. Toen deze wel draaide hadden we een goede kans om in een keer over te steken naar Spanje. Gr Joost en familie

 2. Goedenavond,

  Leuk om het allemaal te lezen.
  Via de AIS zie ik dat jullie in Portugal zijn.
  Ben heel benieuwd.
  Groeten uit de waddenhaven Texel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *