Ons motto

Juni 2019

Zeilen vertrekkers wereldreis zeilboot zeiljacht varen zee

Sailing Yacht Isis logo

Ons motto in het leven is “Walk the earth and touch the sky”, voor onze reis hebben we dat aangepast in “Sail the earth and touch the sky”. Maar wat betekent dit precies voor ons en waar komt het vandaan…

Het zaallicht dimt en de spots op het podium gaan aan, de muziek en artiesten nemen je mee naar naar een andere wereld. We zitten in het publiek bij Cirque Du Soleil en genieten van alle sensaties die ze weten te roeren. Niet alleen je ogen ook je neus en oren worden geprikkeld. De muziek is fantastisch en een verzonnen taal wordt afgewisseld met Engels. Ergens in het midden van de show Varakei horen wij die zin: “Walk the earth and touch the sky”, hij blijft bij ons hangen en krijgt steeds meer betekenis. Zo is hij o.a. terug te vinden op Wende haar geboortekaartje. Bij deze ontleden wij de betekenis voor ons, maar voordat je verder leest, neem eerst eens een moment om te bedenken wat het volgens of voor jou betekent…

Zeilen wereld ervaren genieten reizen joost isa wende froukje

Isa met de wereld aan haar voeten…

Walk of Sail

Het lopen of het gaan staat voor nieuwe paden ontdekken. Het opzoeken van het avontuur van het onbekende. Maar ook voor het doorzetten en je eigen weg kiezen en volgen. Of zoals Nelson Mandela het zo pakkend zei:

“I’m the master of my faith, I’m the captain of my soul”

The earth

Dit vat voor ons de schoonheid van de wereld samen. Alle mooie en overdonderende natuur maar ook de variëteit in culturen en mensen. Er zijn zoveel mooie plekken die wij graag willen ontdekken en hoe meer we reizen hoe langer onze wensenlijst wordt. Onderweg kom je de meest fantastische mensen tegen als je je ogen hiervoor opent. Het mooie is dat je hiervoor niet eens ver hoeft te reizen, je eigen dorp, stad, provincie of land heeft al genoeg plekken die ontdekt kunnen worden.

Touch

Het voelen betekend voor ons het volgen van je gevoel maar ook het open staan voor iets nieuws. Je moet je hart volgen en de keuzes die je daarin maakt niet proberen te rationaliseren maar accepteren.

The sky

Niets is onmogelijk als je, je ertoe zet. The sky is the limit. Laat je niet beperken door jezelf en al helemaal niet door een ander.

Dreams can come true, if you have the courage to pursue them

Walt Disney

Binnenkort vertrekken wij om de wereld per boot te verkennen, want voor ons is dit de ideale manier van reizen. Met je drijvende huis van plek naar plek varen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *